Pozdravni govor

Doc.dr.sc. Jozica Šikić, dr.med.
Doc.dr.sc. Jozica Šikić, dr.med., predsjednica Radne skupine za bolesti srčanih zalistaka Hrvatskog kardiološkog društva
Prof.dr.sc. Jadranka Šeparović Hanževački, dr.med.
Prof.dr.sc. Jadranka Šeparović Hanževački, dr.med., predsjednica Radne skupine za ehokardiografiju i slikovne metode Hrvatskog kardiološkog društva

Poštovane kolegice i kolege,

radna skupina za bolesti srčanih zalistaka Hrvatskog kardiološkog društva, u suradnji s Radnom skupinom za ehokardiografiju i slikovne metode, organizira 3. simpozij Radne skupine za bolesti srčanih zalistaka s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom „Aortna stenoza“ koji će se održati 02. i 03. prosinca 2016. godine u Hotelu Sheraton u Zagrebu.

Simpozij je namijenjen liječnicima različitih specijalizacija, kardiolozima i specijalizantima kardiologije, kardiokirurzima, anesteziolozima, liječnicima obiteljske medicine, kao i svima koji su profesionalno vezani uz liječenje bolesnika s ovom čestom bolesti srčanih zalistaka. Cilj simpozija je približiti poteškoće i izazove koji nastaju pri svakodnevnom radu u pristupu, dijagnostici i odabiru najprikladnijeg načina liječenja bolesnika s aortnom stenozom uz implementaciju najnovijih znanstvenih dostignuća u kliničku praksu. Osim pozvanih predavanja uglednih predavača održat će se i ehokardiografske radionice s temom kako izbjeći zamke u procjeni težine aortne stenoze te simulacije transkateterske implantacije aortnog zaliska koje će omogućiti aktivnije sudjelovanje.

Nadamo se da ćete prepoznati vrijednost ovog simpozija te Vas srdačno pozivamo da aktivno sudjelujete kako bi zajedno doprinijeli kvaliteti i uspjehu simpozija.

 

Predsjednici simpozija:

Doc.dr.sc. Jozica Šikić, dr.med.
Predsjednica Radne skupine za bolesti srčanih zalistaka Hrvatskog kardiološkog društva

Prof.dr.sc. Jadranka Šeparović Hanževački, dr.med.
Predsjednica Radne skupine za ehokardiografiju i slikovne metode Hrvatskog kardiološkog društva